PEPPIGA INFLUENCERS - BRA ELLER DÅLIGT?
 
 
Tänkte ta upp en sak som jag hörde i en podd i veckan, det handlar om kritik riktad till "peppiga influencers", om att vara för positiv och för glad. 
 
 
Nej, jag tror inte att ett peppigt blogginlägg om hur du når dina karriärsdrömmar eller hur du fångar dagen på bästa sätt kan rädda världen, det hjälper inte fattiga människor att bli rika och det hjälper inte länder i krig att få fred, även om jag önskade det. 
 
 
  ...Att endast sprida positivitet och skriva om bra saker betyder inte (för mig i alla fall) att man inte tillåter andra eller sig själv att må dåligt ibland. Det är så otroligt lätt för folk som inte själv håller på med sociala medier att tro att det är hela någons liv som spelas upp och visas i ett flöde eller i en blogg..
 
 
 
Uppskattningsvis är denna siffra egentligen endast 10% av någons liv, 10% av någons dag som filmas och klipps i en vlogg och 10% av händelser från någons semestervecka i utlandet. Med lite förstånd och distans till vad som händer på sociala medier tror jag ingen hade mått bra av eller uppskattat någon som endast berättade om allt dåligt som hänt under dagen, am I right?
 
 
... Förstå mig rätt, tycker det är grymt viktigt att visa "baksidan" av alla filter och bilder, samt att de inte så lika glamourösa dagarna fortfarande existerar. Men tycker det är fel att folk tar sig rätten att hata och trycka ner de personer som faktiskt försöker sprida positivitet. Jag antar ju t.ex att alla som läser min blogg förstår att mitt liv inte alltid är en dans på rosor, men jag väljer ju som sagt vad jag vill ta upp och inte.
 
  
Varför vardagsglitter?
 
Har ni hört om den s.k Maslows Behovstrappa? Den beskriver alla våra "needs" i livet och i vilken ordning vi behöver dem, hur man inte kan uppnå nästa trappsteg innan man bockat av de undre. I botten har vi basics för att existera, d.v.s mat/vatten/luft etc, därefter kommer trygghet/säkerhet följt av gemenskap/kärlek/relationer, självkänsla/uppskattning - läs mer om hur trappan är uppbyggd HÄR - 
 
 
... och när du har allt detta (ett hus att bo i, någon som bryr sig om dig, mat på bordet och  en trygg tillvaro) då kommer glittret i vardagen in,  och behovet av att ha något litet extra att jobba och kämpa för, det i din vardag som gör dig till den bästa versionen av ditt jag. Det är även här du kan komma att möta saker som psykisk ohälsa, som en motreaktion på att inte uppnå de krav du förväntas uppnå, från dig själv och andra.
 
 
 Anledningen till varför vi i västvärlden drabbas så hårt av psykisk ohälsa är för att vi föds in i behoven täckta på de undre planen redan som små. Då människan alltid kommer vara upptagen med att sträva efter något större och något mer kommer vi i stället för att tillbringa livet att leta efter någonstans att bo, eller mat för dagen ha hela livet på oss att redan från början reflektera över varför vi ej är framgångsrika, hur vi kan tjäna mer pengar än vi redan gör och helt enkelt ha tiden till att jämföra oss med andra människor. 
 
 
Jag tror det är viktigt att med hjälp av hjälpmedel likt denna "trappa" inte ta alla trappsteg för givet. Så många människor i världen kämpar hela livet klättrandes upp för första trappsteget, att ens ha ett hus eller hem att bo i, mat för dagen och ett jobb. Ta och tänk vad som egentligen är viktigt i livet ... 
 
 
 
 
Samtidigt, 
 
Vore livet inte otroligt tråkigt om det inte fanns människor som spred lite extra glitter omkring sig? Hur bra är det inte med personer som i verkliga livet samt på sina sociala medier får folk att lämna med ett leende på läpparna. Det är verkligen mitt mål med bloggen, att du som läser ska få ut något positivt av varje inlägg. Hoppas ni känner det <3 
 
 
 Join the club 
 
Jag är så otroligt glad över att det numera finns tiotusentals tjejer som hjälper varandra, varje dag, i olika konspirationer av grupper i sociala medier. Att vi sakta men säkert börjar förstå vikten av att hjälpa och peppa varandra, och framförallt våga ta hjälp av varandra. Skulle vilja slå ett slag för att gå med i FB grupperna "Power Babes" och "Heja Livet", två grupper som i alla fall jag tycker sprider lite glitter i min vardag. För finns det något bättre sätt att bli motiverad och inspirerad än att se andra brudar köra sitt race?
 
 
 
 Fortsätt peppa och våga prata högt om dina drömmar, allt that glitter is not gold, men lite glitter i vardagen behöver vi ALLA!
 
Love /Moa ❤
 
ziskan.blogg.se

Håller med! Det är bra att man inte belyser det negativa i sin vardag ute på sociala medier. Känner nästan att det kan bli för mycket med alla gnällinlägg hos vissa personer och då är risken att man tröttnar.

Svar: Åh vad kul att du gillade inlägget, tycker självklart det är viktigt att lyfta att det är OKEJ att må dåligt, men det behövs mer glitter till denna hemska värld! <3 kram
Moa Alm

Mamma

Nog för att jag vet att du är klok som få men OJ så stolt och glad man blir som mamma att läsa sånt här! Så tacksam att du min fina dotter har de här kloka insikterna och dessutom kurage att förmedla det till andra! Det om något är att göra gott till sin omvärld. DET är en super Power och jag älskar dig och ditt fantastiska sätt att göra världen lite bättre och vackrare bara genom att vara den du är <3

Svar: Bästa mami <3
Moa Alm

Corinne Grönholm

Håller med om att glittret också behövs! Blir själv i varje fall peppad av positiva influencers. Samtidigt tycker jag en balans mellan positivt och negativt är bäst eftersom det är så livet ofta är, både högt och lågt! Tror verkligen de behövs alla sorters influencers så tycker man ska fortsätta sprida positiv energi om det är ens grej! :)

Svar: Fina du, tack! <3 Håller med till hundra procent!
Moa Alm

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like