FRUKOSTRECEPT - HEMMAGJORD ÄPPELMOS PÅ 15 MIN
Här kommer ett litet härligt höstrecept mitt i alla modekollage och Fashion Week bonanzan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
... På den HÄR listan jag skrev gällande vad jag längtade till i höst, så fanns äppelmos i gröten till frukost som en av de högst placerade.När jag var hemma hos mamma  på gården förra helgen så passade jag på ... De har nämligen nio (!) äppelträd med färska äpplen hängandes från grenarna just nu. Fick tyvärr inte med mig färska äpplen hem förutom burken med äppelmos - som blev helt fantastiskt god! 
 
Det är super enkelt, såhär gör du:
 
 🍎 Skala och skär äpplena i småbitar,
(om du har många äpplen att skala, lägg då de färdiga bitarna i vatten för att de ej ska hinna bli bruna)
🍎Koka äppelbitarna på svag värme under omrörning tills de trillat isär.
🍎 Du kan även mixa det sista med stavmixer tills du uppnått önskad konsistens
🍎 Avsluta med socker, beroende på hur sura äpplen du haft - och hur söt äppelmos du vill ha såklart! 
 
Lägg äppelmosen i en burk, och ställ i kylen (där den håller ca 1-2 veckor) eller frys in!  
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like