Do it #LikeAGirl

Sponsrat inlägg i samarbete med Always 


 

När jag fick förfrågan om att vara med och sprida Always kampanj #LikeAGirl kändes det som en självklarhet. Har tidigare haft samarbete med varumärket då jag verkligen tycker att dem gör ett viktigt och bra arbete kring att stärka unga tjejer självförtroende. Detta är så otroligt viktigt att uppmärksamma och ifrågasätta, då det finns allt för många framförallt unga tjejer som tvingas stå upp och argumentera för sig själv och sina rättigheter, saker som borde vara en självklarhet och som man aldrig hade frågat en kille. 

Hur många gånger har man inte fått höra "Du kastar som en tjej" eller ordet "tjejigt" som något nedvärderande eller mindre värt än "manligt"? 

Om någon skulle indikera på att något jag gjorde var typiskt tjejigt eller kvinnligt idag skulle jag först och främst vilja säga TACK! jag är otroligt stolt över att vara kvinna och det finns inget bättre än att gång på gång bevisa för omgivningen att man är grym på något och många gånger även bättre än ens manliga motståndare eller kollegor. På idrotten eller friluftsdagarna i skolan - ända upp till gymnasiet, var jag oftast snabbare än killarna på att springa, kunde göra flest armhävningar och sitta längst i "stolen" (ni vet 90 grader mot en vägg?). Jag kunde från och till tycka det var näst intill jobbigt, för att det inte ansågs som "tjejigt", en tjej "ska" inte ha muskler eller vara fysiskt bättre än en kille. Men, Säger vem då? 

Snälla tjejer, ta aldrig skit. Vi förtjänar allt vi är och ska fortsätta ta för oss!

#LikeAGirl #Always

- Sponsrat inlägg i samarbete med Always - 

 

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like