Q/A || MIN KAMERAUTRUSTNING
 
Fick en fråga om vad jag använder för kamera och annan utrustning för inte så länge sedan. Passande nog så hade jag redan tänkt göra ett inlägg om just det, så jag hoppas ni kan få något ut av detssa bilder och text! ♥
 
Standardobjektiv 18-105mm: Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det här mer än att detta är kamerans så kallade "standard" objektiv. Väldigt bra skärpa och zoom men ger som sagt inte lika mycket suddighet i bakgrunden som det tidigare objektivet. 
 
 
35 mm objektiv - Vilket betyder att det är inzoomat och menat för porträtt/detaljbilder.
D.v.s det blir suddigare i bakgrunden och man kan ta nära close ups! Det är ofta jag använder mig av detta objektivet då det dels är smidigt och litet, men även ger sån otroligt bra skärpa! Nackdelen är bara att det inte är zoom och att man måste stå en bit ifrån om man vill få med allt i en bild, inte bara detaljerna!
 
 
(Innan jag börjar vill jag bara poängtera att de två bilderna i collaget ovan är tagna med Iphone 7+ kamera, ser ni hur bra den är? Vad kommer här näst med nya Iphone lixom?!)

 
Till höger: Canon EOS 500D.
 
Min gamla kamera som jag införskaffade för ca 7 år sedan? Är väldigt liten om man jämför med Nikonen och lätt att bära med sig. Blir hyfsat bra bilder och jag har haft så mycket nytta av den genom åren! Perfekt nybörjar kamera! Jag köpte den på typ elgiganten/siba eller liknande elektronikkedja för 3000kr back in the days. 
 
Till Vänster: Nikon D300s. Min nya baby! Köpte ett helt nytt kamera set av Viktors bror i april och nu kan jag inte FÖRSTÅ hur jag inte kan ha uppgraderat mig tidigare? När man tar såå mycket bilder dag ut och dag in och så använder man sig av en kamera som man haft sedan 7an, skärpning hallå! Jag fick med TRE objektiv samt blixten på bilden. Verkligen så gulligt av honom! Utrustningen var ca 1 år gammal, så den funkar som om den skulle vara helt ny men skillnaden är att jag fick betala ett betyydligt bättre pris. Objektiven + Kamerahuset är värda ca 30.0000 om jag inte minns fel. 
 
Mitt tips är verkligen att leta på folk som säljer kamerautrustning "second hand". Det är sällan en kamera "Tappar" kapacitet efter några få år. Ett tips senare när du ska lära dig kameran (inget mer autopilot för att uppnå bästa bilderna!...) så är YOUTUBE ett fantastiskt ställe för enkla och simpla tutorials. Har faktiskt fått en helt okej uppfattning av ISO och allt vad det är nu. Kan jag så kan ni! PROMISE ;-) 
 
 
Ps ... Sen MÅSTE jag ju även slå ett slag för nya Iphonen 7+ som har fantastisk kamera! Jag äger en och har inte varit nöjdare. Kameran består av två linser vilket gör det möjligt att ta extremt skarpa och bra porträtt och detaljbilder med suddig bakrgrund. Gå bara in på kameran och "scrolla" åt sidan där man ändrar till film och annat tills du kommer till just P O R T R Ä T T. And you're ready to shoot!
 
Vill ni har mer inforamtion så kommentera gärna!
Kram /Moa ♥ 
 
MINIMALISTA

Tack för ett bra och informativt inlägg! :) Håller med om kameran på iPhone 7, så himla bra!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like