ATT KÄNNA ETT MÅSTE ... KARRIÄRSNACK
Längesen vi körde ett "deep talk" inlägg nu, men jag känner bara att i alla dessa jobbsöknadstider, folk som tar studenten och ska ut i livet samt till de som efter sommaren kanske bara är redo för något alldeles NYTT! Gud vad jag kände att jag höll andan i hela meningen och andades ut ett långt friskt andetag när jag skrev nytt, Som när man känner första höstluften i oktober, regn mitt i sommaren eller bara sucken av lättnad och tegelstenen från dina axlar när du är klar med något och kan lägga det bakom dig. EXAKT så känner jag inför denna kommande period i mitt liv. Som ni vet så flyttar jag tillbaka till Stockholm efter ett år där, dansen kommer vara passé (I alla fall i den mängd som de varit tidigare i form av tävlingar osv..) och ett NYTT kapitel smyger sig på! 
 
 
Min höst är verkligen inte utstakad eller bestämd, mina kommande ÅR är inte ens bestämda, vilket jag kan tycka är lite "tur" på sätt och vis. Även om jag vet i vilken riktning jag vill ta stegen så är stolparna längs vägen lite oförutsägbara och jag tror man lär tvingas leva lite i nuet och ta det som det kommer för att nå ända fram, till den där slutdestinationen man valt ut. Då menar jag kanske inte sitta på arslet och rulla tummarna hemma i soffan, för det kommer ingen nå sitt drömjobb av, hehe. Men att man kanske kan göra lite plats för spontana förslag som t.ex ta ett jobb som dyker upp bara sådär, få tag i en grym praktikplats, allt bara man gör NÅGOT ger verkligen ringar på vattnet och jag tror verkligen att allt har en mening! På något sätt! 
 
Jag tror att många som slutar skolan nu känner ett "måste" av att börja plugga vidare. Kör bara kör, pang på osv. Ni fattar. Självklart har alla rätten att göra vad dom vill, ska inte sitta här och predika om vad som är bäst för att nå just DITT drömjobb, MEN såhär tänker jag: Om du nu börjar plugga på en gång, raka vägen från ett klassrum till ett annat 3-4 år utstakade framför dig så tror jag personligen att man går miste om mycket. Nu utgår jag mest ifrån den branch jag är inriktad på, d.v.s: mode/media/kommunikation/pr mm där kontakter t.ex är A & O. 
 
Jag känner verkligen utifrån egen erfarenhet att praktik är det bästa du kan göra för att få ett brett kontaktnät och även själv känna om detta är rätt för dig. Sen är det inte lika big deal om du nu skulle känna att "nej, vet ni vad, detta var inte min grej" eller "Detta var inte som jag trodde" när man "endast" är på praktik. Ibland kanske det inte är något mer än en extra grej att addera till CVt, och det är OKEJ hörrni! 
 
Tycker verkligen vi alla borde sluta KÄNNA ETT MÅSTE kring att göra saker bara för att alla andra gör saker, eller för att din omgivning förväntar sig att du gör något. Ta de lite som de kommer och gå all in när du verkligen känner att du hittat rätt!
 
Så vad säger ni? Jag är i alla fall redo för ett NYTT kapitel i livet! 
Steg 1. Flytta till Sveriges hjärta! Steg 2. Resten? Well, you tell me!
 
Ps ... Glöm inte att hit the like button om ni gillar inläggen ♥
Anita

Fina pioner :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like