BYE BYE LOUIS || INREDNINGSTIPS
 
 
 
 
 
 
 
 
Innan jag börjar vill jag bara bara påpeka att det inte var en äkta Louis väska som föll offer för denna inredningsidé of mine.  
 
Tyckte det var så tomt i köket på väggarna, och efter att ha hittat dessa trägalgar i en av kartongerna sen flytten så tänkte jag, - Let's make something out of it! Det bästa med att inte bara inreda MED HJÄLP av inredningstidningar utan att inreda MED dem är att man kan enkelt byta ut bilderna/urklippen. 
 

 
Det jag brukar försöka tänka på när jag väljer sidorna som ska upp på väggen är:
 
1. Välj motiv beroende på vilket rum du är i. T.ex, ska dem sitta i köket välj bilder som är tagna i köksmiljö. Ska du ha dem ovanför ett skrivbord. Välj bilder som rör saker du får nytta av eller blir inspirerad av när du sitter där. som t.ex outfitsbilder eller qoutes som får dig att bli inspirerad. Det kanske inte så stor idé att ha bilder på badrum vid skrivbordet lixom? You get it! 
 
2. Välj stilrena bilder! D.v.s en bild som inte poppar för mycket färgmässigt. Där färgerna går hand i hand med rummets färgkarta. Ljusa och fräscha bilder är lättare att inte tröttna på än ett väldigt detaljerat intensivt porträtt av något. 
 
3. Minimera intaget av vit bakgrund. Även om färgerna i bilden ska vara stilrena så, var inte rädd för att ha ett för "blankt" papper utan något som fyller det. Kom ihåg att bilden ska se intressant ut på långt håll och inte endast göra sig till rätta när man står och granskar det från en decimeters avstånd. Försök hitta sidor där bilder täcker hela papperet och inte lämnar utrymme för så mycket vit bakgrund. 
 
4. Text. Om inte syftet med bilden är att du vill lyfta fram en viss text (som i så fall bör vara betydligt större än en brödtext storlek) så försök skippa så mycket text. Givetvis kommer en viss text med när man tvingas klippa rakt igenom ett stycke. Men låt de vara bilden som är i fokus! 
 
5. En osynlig ram. Om man sätter flera bilder på rad, Kom ihåg att mittenbilden ska vara den "klaraste" bilden med minst "fyllighet" som mörka färger etc. Bilderna på bägge sidorna blir då som en inramning. Om en bild sitter längst till vänster av hela montaget, välj en bild som kanske är mörk i ytterkanten och löper ljusare åt den kanten som är mot de andra tavlorna. På så sätt får du en "osynlig ram" till alla dina bilder och vi människor har undermedvetet lättare att tolka bilderna samt ger oss ett större "lugn". 
 
Tycker det är så intressant hur man kan påverka ett rum så mycket med bilder! 
Byxgalgarna hittar ni på IKEA och Louis väskan (eller någon annan läderväska) förhoppningsvis i garderoben ;-) 
 
Ps ...  Glöm inte att GILLA inläggen ni gillar!
Kram /Moa ♥ 
 
 
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
RELAXING MOMENT
 
 
 
Sitter just nu insvept i Viktors några storlekar för stora morgonrock (måste verkligen köpa en egen, haha!) i soffan framför Gossip Girl och tända ljus efter att ha tryckt två tacos. Mätt och belåten med andra ord! Fick även ett ryck och köpte med mig hårfärg hem. Mitt hår blektes en hel del under semestern så nu fick det bli back to black (inte riktigt, men betydligt mörkare!) again!
 
Vi båda var lediga idag så efter en lång sovmorgon drog vi iväg till klipporna med kaffekoppar och en högtalare för att bara sitta där och mysa! Hann även förbi några affärer på vägen hem och köpte lite småsaker till lägenheten. Man tror att det går så snabbt och att man vet exakt allt som ska fixas i förväg när man flyttar till ett nytt ställe, men så dyker det upp mer och mer saker för varje dag, haha! 
 
Ha en fortsatt fin kväll hörrni!
Kram /Moa ♥ 
 
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
FALL TREND: REPTILE REVOLUTION
- Inlägget innehåller en adlink från Nelly.com - 
 
Kjol - Här // Väska - Här // Skor - Här // Scarf - Här
 
Gucci fall 2017 // Nelly (länk) // Stories (länk) // Chanel pre fall 2017 // Hermés
 
Alltså jag dog lite när jag stod och packade upp alla nya höst accessoarer som kommit till butiken i dagarna. Så mycket fint! Det jag fastnade för speciellt var reptil mönstret på väskor/skärp mm. Hur ballt?? Tänk er en beige oversize stickad tröja till en skinnkjol eller svarta byxor tillsammans med ett par reptilmönstrade boots eller väska. My god säger jag bara!
 
Ciao /Moa ♥
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
OM ATT VARA SANN MOT SIG SJÄLV
Söndagstankar ... ångest och sidospår ... 
 
Vet egentligen inte hur jag ska börja detta inlägg mer än att jag skulle vilja prata om vikten av att vara SANN MOT SIG SJÄLV.  Det jag menar med det är att man har tid och är smart nog att inte sätta för höga krav på sig själv, och inte gör något bara för att man förväntas göra det, utan vågar stå upp för det man tycker och när man vet med sig om att man är inne på ett sidospår - som vi ALLA hamnar på lite då och då - ger sig själv en "Jaha, men vänta nu, detta kommer inte sluta bra om du fortsätter såhär?" i stället för att blindt köra på tills det helt enkelt inte håller mer.
 
Varför jag skriver detta är för att jag själv haft lite problem med att lyssna på mig själv under det senaste året. Vilket har resulterat i ångest, att man känner sig allmänt deppig och det finns allt för ofta dagar då man tycker man är sämst på allt man gör. Och vet ni vad? Det är ingen annan som under detta året sagt åt mig vad jag borde göra eller att jag inte lyckats. Det finns lixom ingen annan jag kan lägga "skulden" på för detta, vilket kanske vore det lättaste. Det är ingen annan än mig själv.
 
Nu ska jag inte säga att jag lider av "den värsta" typen av ångest. Jag menar en vanlig dos av ångest har vi alla haft. Men jag märker verkligen skillnad på "ångest" och "ångest" nu. En värld jag inte ens hade gjort entré i liiite för bara 1,5 år sedan. Jag ska inte sitta här och predika om hur ångest känns. För om man haft det så VET man. Ångest kan man lixom inte ta på. Ibland vet man inte VARFÖR man är ledsen eller nere. Man känner bara ett tryck över bröstet, man får anstränga sig mer i andningen och hjärnan slutar inte mata en med negativitet och föser bort den vardagliga "livsglädjen". Det svartnar, och det hela startar oftast med en liten liten grej som man börjar tänka på, som man snurrar vidare på och drar in mer "tänk om de här händer ..." Eller att man börjar jämföra sig själv med andra tack vare alla förväntningar och ideal som finns i vår sjuka konstruerade värld. Ibland får jag till och med ångest över att jag har ångest. Lixom, jag har ju ett liv att vara tacksam över, och skäms nästan över att jag inte kan uppskatta det under de här stunderna.
 
Ordet prestationsprinsessa kanske många känner till. Man ska vara alla till lags och inte bara lyckas med sin "karriär", utan (i mitt fall) - Prestera på träningar (under tiden jag hade dansen, vilket var en av anledningarna till att jag till slut inte orkade mer och avslutade.), utvecklas, fixa bra inlägg till bloggen, vara med kompisar, fundera ut vad man ska plugga, stanna kvar extra på jobbet,.... för att inte tala om: Laga mat, städa, tvätta, ha ett fint hem, vara en bra flickvän, dotter och kompis och allt annat som ingår i en "vanlig vardag". 
 
Jag tänker att även om hösten kanske känns som den mest största ångestperioden på året - (Även rent statistiskt sett också väl?) - när det blir mörkare och många återgår att mata på i sitt hamsterhjul, glömmer bort sig själv lite, ska bli en sund och fräsch start. Den så kallade "Livstårtan" där det finns ett visst antal rutor - om man lägger till något måste något annat bort osv osv - ska vara ett center och med det göra det svårare att ljuga för sig själv. Man hinner inte med allt och det är OKEJ att inte ha ett perfekt liv alltid. Kom ihåg att en blogg är ca 90% av någons liv och döm inte personen utifrån det. 
 
Nu tycker jag vi kramar ur det sista av sommaren och om ni känner igen er i detta, sätt er ner och se över hur er vardag ser ut - vs - HUR NI VILL att er vardag ska se ut. Make it happen! ♥ 
 
Ni alla är bäst, Kram /Moa 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
BACKYARD || KVÄLLENS PLANER
 
 
 
 
 
 
Denna mumsiga sallad satt jag och My och smaskade på i solen för någon vecka sedan. Helt vegetarisk och såå god!

 
Hola babes! 
 
Kom hem från jobbet för drygt två timmar sedan och har sedan hunnit fixat med lite saker här hemma. Ikväll står det faktiskt middag på schemat. Jag och Louise ska ta bilen och inhandla lite gott tills kvällen (som faktiskt ser ut att bli riktigt fin?) och sedan fixa ihop något smarrigt med killarna som sällskap. Blir eventuellt en sväng in till stan för att kolla på startskottet av midnattsloppet som bl.a Viktors päron skulle vara duktiga och delta i. Så synd att jag trodde jag jobbade kväll och tackade nej till en biljett .... Nej, långdistans är något jag lär jobba på tror jag! Föredrar intervaller! ;-)
 
 
Hoppas ni har en fin lördag, kram /Moa ♥
 
 
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg